Může být GPS monitoring vozidel zneužit?

Není pochyb o tom, že v dnešní době se moderní technologie často používají k získávání polohy. Můžete tak okamžitě vědět, kde se nacházíte, a to s přesností až na metry, podle členitosti a složitosti terénu.

Není tedy divu, že se někteří lidé začali obávat toho, že je pomocí těchto technologií bude neustále někdo sledovat. K tomu samozřejmě nepomáhají ani kamery, které jsou stále častěji umisťovány na veřejných místech. Otázkou však je, zda jsou tyto obavy reálné.

satelit3

Asi není třeba říkat, že dnešní technika takovéto sledování rozhodně umožňuje. Alespoň pokud u sebe máte vysílač, například v podobě chytrého mobilního telefonu, připojeného na internet. Ovšem nejsou jediné. Zapomínat nesmíme ani na to, že v nových modelech automobilů je prakticky vždy zabudována navigace. Zde pak může být použit GPS monitoring vozidel. Je ale i ten zneužitelný?

Naprostá většina z nás systém GPS využívá, a to ve formě navigace, ať už se jedná o tu v automobilu nebo o aplikaci v mobilním telefonu. Dá se říci, že prakticky nahradila klasické mapy. A není divu, je mnohem snazší se s ní orientovat a vždy víte, kde se přesně nacházíte. Navíc vám i najde nejkratší cestu k cíli. Vám stačí jen postupovat podle jejích instrukcí.

gps4

Otázkou však je, zda jsou tato data zneužitelná. Přeci jen, informace o vaší poloze nemusí být zasílány pouze do vašeho mobilního telefonu či automobilu. I jiní lidé se k nim mohou dostat. Není tedy divu, že mnoho lidí má z těchto technologií respekt.

Avšak jen málokdo z nich si položí otázku: PROČ by měli sledovat právě mě? Jistě, tyto obavy jsou oprávněné u vysokých politiků a jiných veřejných činitelů, ale běžní lidé zkrátka nejsou dost zajímaví na to, aby se vyplatilo na ně plýtvat časem a penězi, které by k tomu byly zapotřebí. Můžeme tedy být v klidu. Rozhodně nás nikdo nesleduje a sledovat nebude.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup