Místo u moře

Přijdou Vám filmy, které mají za každou cenu dobrý konec poněkud stupidní a nereálné? Tak zkuste něco jiného.
Film Místo u moře už v kinech hráli, k vidění možná bude na periferii. Máte ovšem příležitost koupit si DVD a film shlédnoutz pohodlí svého domova.
Věřte, že se ovšem jedná o film, který Vás dostane do pořádné deprese. Pokud nemáte rádi rozuzlení příběhu, tak prosím dál nečtěte.

Ne zrovna veselý příběh

Nerudný údržbář Lee, kterého ztvárňuje Casey Affleck (a za svou roli dostává ocenění největší, tedy Oskara) se z Bostonu vrací do rodného malého městečka, kde umírá jeho bratr na srdeční onemocnění a zanechává po sobě sirotka. Lee se má stát jeho poručníkem, vzhledem k tomu, že bratrova manželka od svého muže už dávno odešla a jedná se o ženu problémovou, kterou trápily vážné problémy s alkoholem.
Sirotek je šestnáctiletý chlapec Patric, který sice má se svým strýcem hluboký vztah už z minulosti, přesto se Lee do malého městečka vracet nechce a poručnictví se brání.

Příběh je prodchnut vzpomínkami na dobu, než Lee odešel do Bostonu. Odkrývá se tak jeho minulost a strašlivý příběh, který musel prožít.
Hlavní hrdina prožil tu nejstrašnější tragédii, jakou muže zažít rodič. Žil ve šťastném manželství, měl tři děti. Jedné noci ovšem vyhořel jeho dům. Manželku zachránili, tři malé děti ovšem zahynuly. Lee, který se právě vracel domů, našel jen dům v plamenech. Nejhorší ze všeho ovšem bylo, že dům vyhořel kvůli bezpečnostní chyby, které se Lee dopustil.
Byl to právě zesnulý bratr, který poskytl velkou oporu, aby se zoufalý muž dostal zpátky do života. Manželka se ním rozvedla a pokusila se začít znovu, v novém vztahu, časem v novém mateřství.

Nyní se minulost vrací. Lee se shledává na pohřbu svého bratra se svou bývalou manželkou. Není to jediné setkání mezi nimi. Jeho bývala žena mu již dávno odpustila a vyznává se mu z lásky, ale to nešťastného muže kupodivu vtahuje ještě více zpět do bolesti z minulosti. Dokáže se se stíny minulosti vyrovnat nebo ne?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup